luni, 25 mai 2015

Superstitii diverse

"Te-ai mutat la casa ta? Nu cumva să iei cu tine mătura veche! Arunc-o și ia una nouă! Altfel, ai parte de ghinioane și de dezordine în viață. Să nu faci prostia de a împrumuta vreodată mătura de la cineva sau cuiva! Dacă ai pe cineva drag la drum, nu da cu mătura prin casă. Iar de vrei să scapi de oameni care nu-ți fac plăcere, mătură imediat ce-ți ies ei din casă. Nu sprijini niciodată mătura de pat, căci tot răul adunat în ea se va duce în locul tău de odihnă.
Nu e bine nici să pui pălăria sau căciula pe pat, fiindcă aduce ghinion. Ai grijă întotdeauna să te dai jos din pat pe aceeași parte pe unde te-ai așezat, ca să-ți fie bine. Nu face patul împreună cu cineva, căci vă veți certa. Îți vei schimba curând domiciliul, dacă pui așternuturile greșit pe pat.
Ai grijă să presari sare pe pragul casei, ca să alungi tot ce-i rău.
Când intri în casa cuiva, ai grijă să ieși întotdeauna pe aceeași ușă pe care ai intrat.
Nu arunca gunoiul din casă noaptea și nu bate covoarele după asfințit, căci îți arunci sporul la bani și atragi ghinion.
Dacă se întâmplă să verși ceva pe jos, nu șterge cu piciorul, căci e de rău!

Vietățile "vorbesc"

Animăluțul tău de companie e cel mai bun "detector" de energii negative. Dacă vrei să-ți schimbi casa, ia animăluțul cu tine la vizionări de noi locuințe. În funcție de reacția acestuia, vei ști care e viitorul tău cămin.
În caz că-ți intră în casă un greiere sau o broscuță, bucură-te, căci aduc noroc.
Să te temi dacă-ți trece pragul un șarpe, căci prevestește moarte, boală grea.
Fii fericită când o pasăre își face cuib la tine acasă, căci te protejează de rele și aduce prosperitate.
Când intră în casă o albină, înseamnă că vei avea musafiri în curând. Dacă o omori, vei avea ghinion. La fel pățești și dacă strivești un păianjen.

SEMNE...

Dacă te împiedici întâmplător de pragul casei, înseamnă că iubitul tău se gândește la tine.
De întinzi rufe după asfințit, așteaptă-te la rele.
Te-ai încuiat din greșeală pe dinafară? E de rău.
Dacă îți pică, fără motiv, un tablou de pe perete, așteaptă-te la decesul cuiva drag sau la o boală grea. Iar dacă un ceas vechi, ce nu funcționa de multă vreme, pornește dintr-o dată din nou, urmează să auzi de moartea cuiva din familie."

-adunate de pe indragitul nostru internet, insa foarte folositoare.
Va pup, Andreea.

miercuri, 20 mai 2015

Povestea Sfintilor Constantin si Elena

"Flavia Iulia Helena s-a nascut in provincia Bitinia, ca fiica a unui hangiu. Ea s-a casatorit in anul 270, cand avea 16 ani, cu generalul roman Constantiu Chlorus, iar in 272 l-a nascut pe Constantin, in localitatea Naissus (in Serbia de astazi). In 293, imparatul Diocletian i-a poruncit lui Constantiu sa divorteze si l-a numit Cezar pentru Imperiul Roman de Apus. In aceasta calitate, el s-a casatorit cu Teodora, fiica vitrega a imparatului Maximian, cu care a avut inca sase copii.

Sfintii Constantin si Elena: Elena nu s-a recasatorit si a trait in umbra, departe de atentia publica, dar aproape de fiul sau, pe care l-a sprijinit cu dragoste si afectiune. In anul 306, fiul sau a fost proclamat de armata romana drept august al imperiului, imediat dupa moartea lui Constantiu Chlorus. El si-a readus mama la curtea imperiala, conferindu-i titlul de "Nobilissima Femina" (Doamna prea nobila).
In anul 325, Constantin i-a oferit mamei sale cea mai mare distinctie pe care o putea primi o femeie, aceea de "Augusta". In anul 325, Sfanta Elena a plecat intr-o expeditie la Ierusalim, pentru a gasi Sfanta Cruce pe care fusese rastignit Iisus Hristos. "

Traditii si superstitii din ziua de 21 mai:
"- multi agricultori nu lucreaza de Sfintilor Constantin si Elena, pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului; in unele regiuni ale rarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca;
- podgorenii respecta ziua de Constantin Graur in ideea ca, daca vor munci, graurii le vor distruge strugurii;
- ziua de 21 mai (Sfintii Constantin si Elena) este ziua in care pastorii hotarasc cine le va fi baci, unde vor amplasa stanele si cine le va pazi pe timpul pasunatului;
- femeile, pentru a alunga duhurile rele si necurate, tamaie si stropesc cu aghiasma; pentru a se apara de forte malefice, taranii aprind un foc mare si stau in jurul lui, prin acest foc obisnuiesc sa treaca si oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cat vor sta la stana.
In calendarul popular, sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este o sarbatoare a pasarilor de padure, numita Constantin Graur sau Constantinul Puilor."

Interesant nu? Va pup, Andreea! 

marți, 5 mai 2015

Nepasarea unora duce la accidente in viata celorlalti

      Eu nu inteleg ceva: daca eu fac lucrurile foarte bine, de ce tocmai eu sa am un ghinion din cauza celorlalti care nu si-au indeplinit cum trebuie sarcinile?! Daca eu tot mi am facut bine treaba, de ce tot la mine in cap sa se sparga toate relele?!
      Sa va dau un exemplu: tu, om calm si la locul lui, uneori chiar fixist si exagerat de parolist, vrei sa faci o surpriza unei rude apropiate. Totul este pus la punct pana la ultimele mici detalii, amanunte si chichite cu multe zile inainte. Dar ai dat o singura amarata sarcina unui prieten si anume sa-ti aduca tortul sau cosul cu flori la o ora fixa intr-un loc anume intr un mare secret.Toate bune si frumoase, la ora stabilita mergi si astepti pe prietenul "insarcinat" 5 min, 10 min, 15 min. Nimic. Suni, este Era telefoniei mobile, nu? Telefonul lui inchis. Probabil nenorocita de baterie, nu? Astepti iar, ca nu mai ai alta solutie. Insa se apropie momentul in care trebuie sa fii dincolo la surpriza pusa la punct de tine cu zile in urma pana la ultimul detaliu. Nu stii ce sa faci. Pleci fara tort, fara flori, trist, ingandurat si amagit. "Eu sunt ghinionist, asta e, dar toata munca mea de pana acum?! Ce sa fac?!" Astea sunt ultimele tale ganduri. Totusi nu renunti! Ajungi la locul surprizei, totul e frumos dar ... fara tort sau flori. Adica o zi de primavara insorita insa in care incepe ploaia dupa masa! Acum nu mai e nimic de facut decat sa sper ca ceilalti gusta si jumate de surpriza si ca eu pot sa iert si sa accept scuzele prietenului meu, care apare intr -un tarziu cu un tort impecabil sau cu un cos de flori frumos ambalat, cu zambetul pe buze si ascunzandu-si privirea de fulgerul meu din ochi. Surpriza e surpriza si poate cineva se va bucura de ea, nu?! Insa tu, om perfectionist nu. Ramai cu un gust amar oricum ar fi. Sau poate sa-ti fie invatatura de minte in viitor.
      Asta e viata, nu mereu cum ti-ai dori-o sau pur si simplu luptandu-te cu morile de vant! Pupici, Andreea.