sâmbătă, 27 septembrie 2014

LA MULTI ANI MAMA!

Nu cred ca exista scrieri mai emotionante decat "Mama" de G. Cosbuc sau "Ruga pentru parinti" de A.Paunescu, nu cred ca putem exprima in cuvinte o dragoste pentru un parinte si nici nu cred ca se poate aduce recunostinta deajuns unei mame sau unui tata pentru cate sacrificii fac in viata lor pentru copiii lor. Insa sunt convinsa ca putem face cate o surpriza sau putem scrie cate o felicitare cu o urare sincera mamei sau tatalui la momente aniversare. Asta ii bucura enorm si le va smulge mereu un zambet.
La multi ani, Mama! Sa fi sanatoasa si voioasa ca pana acum! Iti multumesc pentru tot, pentru viata fara griji pe care mi-ai oferit-o pana acum, pentru toate bucuriile pe care mi le-ai adus si iti cer iertare pentru micile suparari nevinovate si fara voia mea.
TE IUBESC! (26 sept 2014)

joi, 11 septembrie 2014

Toamna, memorialul amintirilor

  Vant, picaturi de ploaie, clopotei, noi inceputuri...Septembrie, multe zile de nastere, amintiri, nostalgie de toamna...Nici nu stiu daca sa ma bucur ca incepe scoala si iar aud glasuri de copii pe strada sau sa ma intristez ca a mai trecut un an si am mai scris o pagina in cartea vietii. Nici nu stiu daca sa rad la nazbatiile copilului meu sau sa plang cand stiu ca va pasi mai indraznet in lumea asta cruda a realitatii si visele sale inocente vor fi mai greu de indeplinit...Am privit pe fereaastra zilele trecute si am retrait cu ochii in lacrimi clipele toamnelor trecute, momentele finalurilor vacantelor de la bunici, am simtit emotiile pregatirilor de inceput de an scolar. Nu e usor sa fii in spate, in ultimul rand si sa nu mai fi privita de prichindeii bobocei de clasa I sau de colegii de la catedra. Acum doar esti umbra celor care incep un nou drum, esti glasul care se aude in spatele lor, dand un sfat sau un pupic pe frunte. Te afli in tabloul final, in fotografia de grup, insa uitata intr-un colt cu un zambet incurajator pentru cei mici.
   E toamna, anotimpul muraturilor si al mustului gustos,al gemului de prune. Trebuie sa ne bucuram pentru fiecare zi, indiferent ca la meteo arata ploaie si vant, indiferent daca ai un bebe sau un adolescent de liceu, indiferent daca esti vesel sau trist. Poate alta zi nu va mai fi asa de frumoasa ca cea din prezent!
Va pup, aceeasi Andreea.