miercuri, 24 aprilie 2013

Pantofi rosii de pe pantofiori.net




       Nu stia la cine sa apeleze in dupa amiaza aceea, pe cine sa strige in ajutor, era speriat cand vedea umbra care il urmarea de cateva minute. Si simtise asta si cu cateva zile in urma. El nu putea observa decat tocul inalt al pantofului, tintele argintii si auzea zgomotul ascutit pe care il facea incaltamintea pe cimentul rece. S-a ascuns de frica in spatele unei masini cu remorca si a ciulit urechile, foarte atent. Nu intelegea cine ar putea sa-i doreasca rau  si sa stea mereu cu ochii pe el asa. Nu avea dusmani nicaieri, si mai ales femei. Mereu isi facea prieteni in toate domeniile.
        Lucra de putin timp la firma unui unchi al lui, insa acesta cu o saptamana in urma murise intr-un accident de masina pe neasteptate si in floarea varstei. Nu se stia nimic de testamentul lui pentru ca fusese un personaj controversat in oras si foarte bogat, insa la firma se redresasera cat de cat lucrurile si incepusera sa mearga pe un fagas normal si fara unchiu’. Acum nu pricepea de ce era urmarit.
         Intr-o zi a asteptat mai mult sa vada ce se intampla cand apar cei doi pantofi  rosii. A ocolit locul unde erau si s-a ascuns dupa un stalp. A privit atent. Stapana pantofiorilor era o doamna inalta, blonda si foarte eleganta. Ea s–a indreptat catre masina lui si a tot incercat sa deschida portiera. Atunci si-a luat inima in dinti si a sarit asupra femeii si a pus-o la pamant, un gest nelalocul lui in ceea ce priveste o femeie, insa util in acel moment pentru el. Ar fi trebuit sa fie curajos asa de prima data.
“Nu am nicio vina. ” a strigat ea speriata.
“Dar de ce ma urmaresti? ” a intrebat el furios.
“Sunt trimisa de matusa ta sa caut testamentul unchiului tau. ”
“Unde sa-l cauti? Ca doar nu il am eu in buzunar?! ”
„In masina ta pentru ca a mers si unchiul tau cu ea, inainte sa moara, de cateva ori. “
“Da, asa e. Dar nu are unde sa fie. Uite, ne uitam acum, ca sa vezi ca nu e nimic in masina mea. ”
Si amandoi s-au indreptat catre masina, au descuiat-o de data asta cu cheia si au cautat peste tot. Nimic. Si chiar de era, nu il interesa testamentul asta, insa il facea curios femeia misterioasa cu botine rosii. Pantofii erau mult mai interesanti decat restul, unici, culoare vie, care ii aprinsese un foc in inima dupa tanara secretoasa. Nu se pricepea deloc la accesoriile feminine, insa acei pantofi cu toc inalt ii dadeau de gandit: de ce o femeie asa elegant imbracata sa  fie hoata?! ... mai ales ca era si draguta, ochi frumosi, statura inalta, privire atractiva.
La finalul cautarii, tanara, dezamagita  a incercat sa se retraga politicos.
“Nu, nu te las sa pleci. Pentru ca sa te cred, trebuie sa mergem amandoi la matusa si s-o intreb despre acest incident. ”
        Si am pornit-o agale spre blocul in care locuia matusa mea, motiv cu care el a inceput o discutie, prin care s-o cunoasca mai bine pe cea de langa el. Deja curiozitatea era prea mare si il si incita aceasta prezenta. Poate viitorul ii va face o surpriza in dragoste, nu? Inexistenta acelui testament poate aduce ceva bun pe planul lui Cupidon pentru el. Si totul datorita unor pantofiori de pe pantofiori.net.



Un comentariu:

Andreea spunea...

va plac pantofii ?