luni, 12 octombrie 2009

La multi ani Hellene!

Buna tuturor! Azi fac o pauza de la romanul meu si vreau sa-i urez lui Hellene La multi ani si multe impliniri pe toate planurile! Viitorul sa-i aduca satisfactii si iubire din partea tuturor, de la prieteni sau rude! Am aflat ca anul acesta nu a uitat-o nimeni si a fost cea mai frumoasa aniversare de pana acum, cu surprize si cadouri! Pupicuri dulci! Si la cat mai multe carti si articole pe blog!
Andreea

duminică, 4 octombrie 2009

Bine v-am regasit!


(In amintirea vacantei de la Monte Carlo de anul acesta)
Stiu ca nu am scris demult, dar a trecut timpul fara sa-mi dau seama. Am avut cateva aniversari in familie si nu mi-am dat seama cum a trecut si septembrie! Personajul nostru din carte nu a fost uitat si-si continua povestea de vis...Dar inainte vreau sa-i urez sotului meu inca un La multi ani si sa-i spun ca petrecerea surpriza a fost bestiala! Sper ca ti-a placut,Ciuci!

VI.

Dar inevitabilul s-a produs.Ca in orice poveste,nu existau doar zambete in viata,ci si lacrimi.Trenul vietii te poarta prin diferite statii si pe vreme frumoasa,dar si pe vreme ploioasa.Fericirea,cu cat e mai mare,cu atat e mai scurta !Provocarea iubirii e imensa,dar poti pica si in capcane.
« Eroii nostrii se simteau ca doua suflete pereche,insa a venit iar dracusorul despre care v-am mai povestit.Familia Andreei a intampinat cateva greutati si parintii ei nu s-au mai inteles.
Ea,care nu intelegea de ce i se intamplau toate astea,nu-si dorea decat sa aiba doi parinti fericiti si indragostiti.Cerea prea mult ?Vedea cum prietenii si colegii ei aveau familii unite si nu pricepea de ce,daca nu-ti lipseste nimic de pe masa,poti ajunge sa te desparti de persoana pe care o iubesti,careia i-ai jurat credinta pana la sfarsitul vietii ?!Nu a mai putut suporta si a devenit vulnerabila exact atunci,pe celelalte planuri.S-a speriat la un moment dat si nu a mai stiut ce sa faca.Nu avea pe nimeni cu care sa discute,cui sa-i ceara parerea si a gresit.
Sub clar de luna isi aducea amintea cum,cu cateva zile inainte a trait cel mai frumos vis al vietii ei,a simtit picaturile dragostei si imbratisarile patimase ale iubitului ei.Acum totul era un cosmar.A considerat ca acum trebuia sa-si salveze familia si a trecut pe locul doi chemarea iubirii.Totusi nu se intampla niciodata chiar cum vrem noi,nu ?Parintii ei au divortat,nemaicalculand ca cea mai afectata va fi Andreea.Ea a devenit nervoasa si s-a certat cu Stefan.Mirajul dragostei disparuse parca pentru un moment si ea se simtea pustiita,confuza,prea mica in lumea asta enorma.
Lucrurile au scapat de sub control de tot.Cea mai grea lovitura,la care Andreea nu se astepta,a fost aflarea unei alte vesti :purta in pantece rodul iubirii ei cu Stefan.Un copil….. Se pot spune multe despre asta :si bune si rele.De obicei un copil e ceva frumos,ceva care te face sa infloresti o data cu el.Dar Andreei i s-a facut teama si singura solutie pe care a intrezarit-o in momentul acela a fost sa fuga.Parintii ei nu trebuiau sa stie,Stefan nici atat.Pur si simplu a fugit de acasa in alt oras si nu s-a mai gandit la consecinte.N-a mai vrut sa stie de nimic si de nimeni,incercand sa-si construiasca un univers al ei departe de trecut.Cat despre Stefan,a crezut ca amintirea lui se va estompa odata cu trecerea timpului si o sa si-l scoata din minte,uitand ca poarta mereu cu ea cea mai actuala dovada a iubirii lor :copilul,un OMulet nevinovat,care venea pe lume,langa o mama total derutata si singura.
Intr-adevar timpul a vindecat o mare parte din rani,Andreea a reusit sa-si canalizeze atentia doar asupra copilului,care ii aducea multumiri si multe zambete,chiar inainte de nastere.A fost sa fie un baietel,un « Iliuţă »,cum l-a numit ea.A facut ochi langa o mama parca mai puternica si mai optimista.Andreea s-a simtit atunci pentru a doua oara femeie,a fost cea mai fericita si a plans,dar de fericire.Era sansa ei,data de cel de Sus,de a avea un motiv de a trai de acum incolo.Fara sa fie sotie neaparat .
Si oare Stefan nu a simtit nimic in ziua aceea ?Poate ca da ,poate ca nu !Dar eroul nostru,obosit sa tot o caute pe Andreea,s-a asezat la casa lui,la 5 luni de cand iubita lui a disparut,desi amintirea ei nu-i dadea pace.S-a casatorit cu alta fata,Carla.Speranta lui de o avea pe Andreea murise,parca prea devreme.Stefan a avut o fetita frumoasa si grasunica ca el, Angela a numit -o .Totul parea sa urmeze un drum drept de acum incolo.Oare a fost perceput mesajul iubirii,a fost inteleasa drama acestor tineri,sacrificiul facut de Andreea pentru un ideal ?»

Astept comentarii in special de la prietena mea, Oachi si vechiul si devotatul meu amic, Paul!